Sitoutumaton Vaikuttaja Ry

Sitoutumaton Vaikuttaja Ry:n hallitus 26.9.2020 lukien

 

Puheenjohtaja

Erika Keski-Korhonen

Sihteeri ja talousjohtaja

Camilla Rissa

Varapuheenjohtaja

Mikko Luomala

Toimintakertomus 2020 ja toimintasuunnitelma 2021

Hallitus käsitteli toimintakertomuksen kokouksessaan 14.2.2021 ja esittää kokouksessa hyväksytyn toimintakertomuksen vuosikokouksessa kesä-syyskuussa 2021.  Hallitukseen puheenjohtajana toimii Erika Keski-Korhonen, sihteerinä ja rahastonhoitajana Camilla Rissa sekä varapuheenjohtajana ja pöytäkirjan tarkastajana Mikko Luomala.

Yhdistys hyväksyttiin jäsenrekisteriin 7.4.2020.Yhdistys toimi epävirallisesti ennen jäsenrekisteriin hyväksymistä mm. osallistumalla HOK-osuuskuntavaaleihin, joissa Camilla Rissa oli ehdokkaana Uudenmaan Sitoutumattomien yhteislistalla. Yhdistyksen jäsenmäärä on ollut 31.12.2020 yhteensä kolme (3). Jäseniä on liittynyt toimintavuoden 2020 aikana yksi ja yksi henkilö erosi.

Yhdistys sai yhteydenottoja jäsenyydestä kiinnostuneilta, mutta hakijoiden tarkoitusperät eivät olleet sitoutumattomat. Yhdistys tekee kaikista hakijoista taustatarkastuksen, josta selviää, onko henkilö aidosti sitoutumaton. Yhdistyssääntöjen ensimmäisessä kohdassa lukee ” Sen jäsenet eivät kuulu mihinkään puolueeseen tai sellaiseen hallintoelimeen, jossa puolueettomuus vaarantuu.” Määrän sijasta panostamme jäsenten laatuun. Kasvustrategiamme on rakennettu vuosikymmeniksi eteenpäin, jolloin emme ole vain 2020-luvun tähdenlento.

Kunnallisvaalit 2021

Kunnallisvaaliehdokkaiksi päättivät ryhtyä Helsingin vaalipiirissä Erika Keski-Korhonen ja Camilla Rissa sekä Espoon vaalipiirissä Mikko Luomala.

Yhdistysrakenteeseen liittyvät toimenpiteet

Olemme kartoittaneet alueella toimivat sitoutumattomat yhdistykset ja käyneet keskustelua yhdistysten yhteistyön toimintaedellytyksistä. Rakennamme mielellämme eri sidosryhmien (esim. eläkeläiset, nuoret, yrittäjät) ja alueyhdistysten (Malmin Lentokentän Ystävät, Helsingin luonnonsuojelijat jne) kanssa yhteistyökuvioita ja autamme heitä viemään valituksia, kanteluita tai aloitteita eteenpäin selvittämällä päätöksenteon lainmukaisuuden ja päätöksentekijän esteellisyydet. Toisin sanoen etsimme ratkaisuja viranomaistoiminnan epäkohtiin ja korotamme asukkaiden edunvalvontakantokykyä.

Viestintä

Tiedotusta on yhdistyksen toimesta tehty FB-sivuilla ja yhdistyksen kotisivuilla. Lisäksi vaikuttajamme kuuluu erilaisiin ryhmiin, joiden kautta ovat viestineet mm. vallan väärinkäytöksistä, tehneet ongelmia korjaavia aloitteita ja kiinnittäneet päättäjien huomion selvittämällä rakenteelliset sidonnaisuudet. Tulemme laittamaan tiedotuskanavamme kuntoon, jotta saamme parempaa näkyvyyttä ja viestimme tavoittaa laajemman vaikuttajaryhmän. 

Yhteistyö- ja vaikuttajaterveisin

Sitoutumaton Vaikuttaja Ry:n hallitus